SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Bilen som ger dig högst status

Ferrari, Lamborghini och Porsche är bilmärkena som toppar listan över bilfabrikat som är de största statusmarkörerna, enligt en undersökning. Bryr du dig mycket om att ha en hög status ska du däremot inte köra Volkswagen, Toyota eller Mini.

Enligt en Sifo-undersökning såg en av fem svenskar bilen som den största statusmarkören. Ferrari, Lamborghini och Porsche var bilmärkena som var i topp när svenska folket fick svara på frågan om vilka bilfabrikat som är de största statusmarkörerna. Därefter kom Tesla, BMW och Mercedes-Benz, följt av Lexus.

Bryr du dig mycket om din egen (höga) status? Då ska du inte köra VW, Toyota eller Mini. Dessa bilmärkena ligger nämligen i botten av listan.

Dessutom visar undersökningen att bilen är en betydligt viktigare statusmarkör för män än för kvinnor. Vad som har högst status för både män och kvinnor? Jo, det är bostaden, karriären och utbildningen.

Vill du ha en högre status?
Se tre ”högstatusbilar” från våra auktioner här:

Porsche på auktion
BMW på auktion
Lexus på auktion

__Vilka av följande bilfabrikat upplever du som statusmarkörer? __

tabell 1 status

Vilka av följande är de främsta statusmarkörerna?

tabell 2 status

Om undersökningen *Undersökningen genomfördes i TNS Sifos webbpanel under perioden 25–31 januari 2017. Totalt intervjuades 1775 personer i åldern 16-79 år. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel. *

Tillbaka till Nyheter

ContactIconKontakt