Hero background
Tyskt i topp!
En tillbakablick på 2021

Mest sålda bilarna under 2021

Innan vi dyker in på riktigt i 2022 (snart, vi lovar!) vill vi passa på att bjuda på en liten återblick. Vi har sammanställt de mest populära bilmärkena och bilmodellerna hos oss på Kvdbil under det gångna året. Låt oss ta en titt!

Dessa fabrikat var de mest sålda:

1.    Volkswagen

passat

Volkswagen, eller "Folkets Bil" som det översätts som, har länge varit ett omtyckt bilmärke och har en lång historia bakom sig. Från den älskade modellen "Bubblan", ett vinnande koncept som står sig än idag, till dagens Passat och Golf tillhör Volkswagen de topp tre biltillverkarna i världen.

Mest sålda modellerna under 2021:

2. Volvo

xc60

Volvo har tillverkat bilar sedan 1926 och är kanske det företag som flest utanför landets gränser tänker på, tillsammans med IKEA och ABBA, när någon nämner Sverige. Genom att tillverka bilar för allmänheten med säkerhet i fokus har Volvo blivit en kär del i det svenska folkhemmet, även om Volvo numera har utländska ägare.

Mest sålda modellerna under 2021:

  • XC60 - 762 sålda

  • V60 - 690 sålda

  • V90 - 584 sålda

3. BMW

5-serien

BMW har funnits med sedan 1916 och har under åren hunnit producera en mängd olika fordon utöver bilar och anses idag vara en av de ledande tillverkarna inom premiumbilar i världen. Visste du att BMW är moderbolag till en rad olika märken, såsom exklusiva Rolls Royce och populära MINI?

Mest sålda modellerna under 2021:

4.    Mercedes

eklass

Är du Team Mercedes eller Team BMW? Det är den eviga frågan när många väljer mellan dessa två tyska premiummärken. Mercedes är för många synonymt med god tysk kvalitet. Bilarna utstrålar exklusivitet och status, vilket de har gjort sedan starten 1926. I Mercedes produktlinje finns numera nästan hela alfabetet, bland annat A- B- och C-klasserna, de något större CLS- och E-modellerna och suvarna GLC och GLS.

Mest sålda modellerna under 2021:

5.    Audi

a6

Audi grundades redan 1909, köptes upp av Volkswagen Group 1964 och började tillverka premiumbilar på 80-talet. Fyrhjulsdrivna bilar under namnet "Quattro" har blivit mycket populära och har även haft stora framgångar inom rallyvärlden. På senare tid har man satsat mycket så kallade crossover-suvar, Audi Q5 har blivit en av Europas mest sålda suvar.

Mest sålda modellerna under 2021:

  • A6 - 361 stycken

  • A4 - 311 stycken

  • A5 - 127 stycken

6.    Toyota

auris

Från vävstolar till bilar? Klivet känns kanske inte helt givet, men för Toyota har det funkat alldeles utmärkt! Toyota producerar idag allt från småbilar, så som Auris och Corolla till premiumbilar under namnet Lexus.

Mest sålda modellerna under 2021

7.    Ford

focus

På den svenska marknaden är modellerna Focus och Mondeo storsäljare men Ford står också bakom prestandabilen Shelby Mustang - en bil som många har som drömbil, enligt vår undersökning.

Mest sålda modellerna under 2021

ContactIcon
Kontakt