SwedishFlagIconSvenska

Sälja på Kvdbil

Frågor & svar

Kontakta oss

Hur kör du?
Ditt bilval påverkar!

Så kan du få en mjukare körstil: byt bil!

Kan valet av bil påverka ens körstil? Tydligen! En av tre som bytt till elbil säger att de idag kör lugnare och mjukare.

En ny undersökning visar att skiftet till eldrivet får oss att köra långsammare och smartare. Det är alltså inte bara valet av drivmedel som påverkar mängden utsläpp!

Noll personer: jag kör mer aggressivt på el

En av tre (32 %) som bytt till elbil eller laddhybrid uppger att de fått en mjukare och lugnare körstil. Ingen (0 %) säger att de börjat köra fortare och mer aggressivt.

– Det är intressant att vi ser den här dubbeleffekten, att en klimatsmart handling leder till en annan. Men egentligen tycker jag inte det är särskilt konstigt. Du vill inte se något du bidragit med gå förlorat, snarare vill du förstärka det och göra det ännu bättre, säger Daniel Odsberg, försäljningschef Kvdbil.

Frågan: hur kör du din elbil, jämfört med din fossildrivna?

Frågan vi ställde löd: När du kör din elbil/laddhybrid, hur/på vilket sätt kör du din elbil/laddhybrid, jämfört med innan du hade en elbil/laddhybrid?

  • Jag kör långsammare/mer försiktigt, 32 %

  • Lika/på samma sätt, 67 %

  • Jag kör snabbare/mindre försiktigt, 0 %

  • Tveksam/vet ej, 1 %

Om undersökningen

Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under perioden 16-19 mars 2022. Totalt intervjuades 1145 personer i åldern 18-79 år. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel.

ContactIconKontakt