"Gul bil!"
Så drar du hem vinsten i sommar

Här är det störst chans att vinna Gul bil-leken 

”Gul bil!” Många minns säkert skriken i bilen från sin barndom, men hur många gula bilar finns det i Sverige och var är det störst chans att hitta dem? Vi har med hjälp av data från Transportstyrelsen tagit fram en lista som gör dig till en Gul bil-vinnare i sommar. 

Här finns flest gula bilar

Störst andel gula bilar har skånska Höör. Här är det faktiskt mer än dubbelt så stor chans att se en gul bil (1,12 %) än i genomsnittskommunen. Därefter följer Älvsbyn (1,01 %), Vilhelmina (1,00 %), Gotland (0,99 %) och Torsås (0,95 %).

Tittar man i stället på länen är det Gotland (0,99 %), Norrbotten (0,69 %), Kalmar (0,68 %), Dalarna (0,64 %) och Blekinge (0,63 %) som är i topp. 

Och här är det ganska sällsynt

Minst sannolikt att se en gul bil? I Stockholmstrakten. Närmre bestämt Danderyd (0,27 %), Solna (0,28 %), Sollentuna (0,31 %), Nacka (0,34 %) och Salem (0,34 %).

Antalet gula bilar minskar

För tio år sedan fanns drygt 60 000 bilar i trafik, i dag är det strax knappt 28 000. Det innebär att ungefär var hundranittionde bil är gul, eller 0,54 procent av hela bilparken.

- Det går trender även i bilfärger och just nu är färgsprakande nyanser som gul lite ute. Vi vill hellre ha anonyma färger som svart, vit, grå eller silver. Men det är intressant att det skiljer sig så mycket i olika delar av landet. På sina håll kan man räkna med enklare vinster medan det på andra kan bli riktigt tålamodsprövande. Inte minst om man har yngre passagerare i bilen, säger Daniel Odsberg, försäljningschef Kvdbil. 

ContactIcon
Kontakt