Hero background
Ut på vägarna?

Packa bilen rätt inför bilsemestern

Stängdes garaget ordentligt, fick vi med oss matsäcken och slängde någon soporna? Ja, visst är det mycket annat än själva bilen du har att tänka på när det är dags att åka på bilsemester. Därför har vi samlat lite tips för hur du packar bilen rätt och smart inför resan.

Har du sedan tidigare åkt på bilsemester med bil är du troligen bekant med det faktum att – ja, det brukar bli mer packning än väntat. Konsten att ”packa rätt” blir extra viktigt när du kör en bil som är tyngre lastad än du kanske är van vid.

Så packar du bilen rätt och säkert

  • Packa tunga saker längst ner och i mitten av bagageutrymmet, och försök att utnyttja hela utrymmets yta innan du staplar ovanpå. Detta för att packa så stabilt som möjligt.

  • Om du äger en kombi, se till att ha galler/skydd uppsatt mellan bagaget och kupén för att hindra att packning flyger in i kupén vid eventuella hastiga inbromsningar.

  • Försök minimera antalet lösa prylar inne i sittkupén.

  • Ska du ha du takbox, kolla i bilens instruktionsbok så att biltaket klarar takbox och kolla även själva takboxens maxvikt så att du inte packar för tungt.

  • Packa takboxen med tyngst innehåll i mitten, precis som i bagageutrymmet, för att få ökad stabilitet. Fyll ut med lättare saker längst sidorna för att innehållet ska hålla sig på plats när du kör.

ContactIcon
Kontakt