4 sätt att finansiera ditt bilköp

11 januari, 2023

De flesta som köper en bil har inte alla pengarna redo, bara sådär, utan behöver på ett eller annat vis låna en del av pengarna. Men vilket är egentligen det bästa sättet att finansiera bilen på? Ja, det beror på.

Hur och på vilket sätt det är bäst för dig att finansiera ditt bilköp på landar till stor del i hur din ekonomi ser ut. Men du bör även fastställa om det är viktigt för dig att äga bilen själv, eller om du egentligen bara vill kunna bruka bilen.

Billån

När du tecknar ett billån hos antingen en bilhandlare eller bank krävs en kontantinsats på minst 20 procent av bilens pris. Och i samband med köpet registreras din bil som säkerhet för lånet. Det innebär helt enkelt att långivaren kan sälja din bil om du mot förmodan inte kan betala tillbaka lånet.

Vill du finansiera ditt bilköp genom just ett billån? Vi på Kvdbil säljer cirka 26 000 bilar om året och har därför möjligheten att förhandla fram ett fördelaktigt billån till dig när du köper bil genom oss. Du kan känna dig trygg i att vi samarbetar med DNB Finans som är en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring. Låt oss fixa allt pappersarbete - så att du kan pyssla med annat!

Att använda ditt befintliga bolån kan vara ett alternativ

Utöka ditt bolån

Om du äger din bostad, och den inte är fullt belånad, kan du ansöka om att utöka ditt bolån med kostnaden för bilköpet. I nuläget får du maximalt låna 85 procent av bostadens värde. De nya amorteringsreglerna säger att bolån mellan 50-70 procent av bostadens värde ska amorteras med 1 procent per år. Bolån över 70 procent av värdet ska amorteras med 2 procent. Dessutom ska du som lånar mer än 4,5 gånger av din årliga bruttoinkomst (lön före skatt) amortera ytterligare 1 procent av det totala lånebeloppet.

Det finns möjlighet för långivaren att göra undantag från amorteringskravet vid tilläggslån, men det kan enbart göras om den samlade lånebilden inte överstiger 4,5 gånger hushållets samlade bruttoinkomst.

Privatlån

När du tar ett privatlån, eller ett så kallat blancolån, behöver du inte ha någon kontantinsats till bilköpet. Lånet tas utan säkerhet och är varken bundet till bilen eller bostaden. Säkerheten består enbart av att du har ett jobb och en inkomst som långivaren anser ska räcka till att betala av lånet. Här är räntan oftast är betydligt högre, jämfört med andra typer av lån.

Privatleasing

Att privatleasa passar utmärkt för dig som vill ha en egen bil, utan att själv äga. När du leasar genom oss på Kvdbil betalar du månadsvis för bilen, väljer själv körsträcka och leasingperiod efter vad som passar dina behov bäst: 12, 24 eller 36 månader. På så vis kan du anpassa ditt bilinnehav efter dina behov och livssituation, och slipper binda upp dig längre än du önskar.

Du kan enkelt lägga till ett serviceavtal i månadskostnaden och bilgaranti ingår automatiskt under hela tiden du har bilen. När leasingperioden är slut lämnar du tillbaka bilen till oss och slipper bekymra dig om bilens framtida värde eller att sälja den vidare.

Bilar att leasa

Liknande artiklar

GuiderVisa alla
Guider

Bästa begagnade familjebilen

1 februari, 2023

Guider

Köpa begagnad bil - guide till ett bra bilköp

25 januari, 2023

Guider

Byta till sommardäck - så gör du ett däckbyte själv

24 januari, 2023

Guider

Dags att serva bilen? Det här behöver du känna till!

8 januari, 2023

Livet med bilVisa alla
Livet med bil

Nya bilar som kommer 2023

25 januari, 2023

Livet med bil

Begagnade bilar dyrare under 2022

12 januari, 2023

Livet med bil

Mest sålda bilarna 2022

9 januari, 2023

Livet med bil

Trender i bilbranschen 2023 – vår analys

16 december, 2022

ContactIcon
Kontakt